Izaslanstvo HGZ-a u posjeti kod Predsjednika Hrvatskog sabora

Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov primio je u četvrtak izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora (HGZ) na čelu s predsjednikom HGZ-a i generalom zbora u mirovini Pavlom Miljavcem. Sastanku su prisustvovali i general zbora u mirovini Josip Lucić, general bojnik u mirovini Ljubo Ćesić Rojs te bivši ministar obrane dr. Andrija Hebrang.

Članovi izaslanstva izložili su predsjedniku Sabora problematiku neriješenih statusnih prava određenih skupina hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, zamolivši ga za podršku u njihovom institucionalnom rješavanju. Na sastanku se razgovaralo i o optužnicama protiv hrvatskih branitelja u Bosni i Hercegovini. 

Predsjednik Sabora Božo Petrov podržao je nastojanja da se riješe otvorena pitanja u pogledu ostvarivanja prava hrvatskih branitelja te je pozvao sudionike sastanka na nastavak institucionalnog dijaloga na najvišim razinama vlasti. Izaslanstvo je izvijestilo Petrova i o programu edukacije učitelja i nastavnika povijesti o Domovinskom ratu, koji članovi Hrvatskog generalskog zbora provode u koordinaciji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

"Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što."

 

 

 

  

Udruga je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.