Potpora novom predsjedniku Vlade Republike Hrvatske

Članovi Hrvatskog generalskog zbora uputili su novo izabranom predsjedniku i članovima Vlade Republike Hrvatske pismo potpore koje donosimo u cijelosti:

Cijenjeni gospodine predsjedniče Vlade Republike Hrvatske,

u svoje osobno ime i u ime svih članova Hrvatskog generalskog zbora, od srca Vam čestitamo na preuzimanju dužnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske.  Želimo Vam puno uspjeha u obavljanju ove časne dužnosti.

Pred Vama su novi izazovi, zadaće i odgovornosti, za koje smo sigurni, kako ćete ih na osnovi svog znanja, stručnosti i iskustva uspješno obavljati.

U Vašem programu smo prepoznali brigu za braniteljsku i stradalničku populaciju iz Domovinskog obrambenog rata te posebni naglasak na Ministarstvo obrane Republike Hrvatske i sigurnosne službe u svrhu jačanja obrambene moći Republike Hrvatske. Podupiremo odluku o donošenju Strategije nacionalne sigurnosti koja će jasno definirati ciljeve i zadaće kao osnovni preduvjet razvoja sigurnosnoga sustava Republike Hrvatske.

Posebno cijenimo i podupiremo Vašu odluku o imenovanju dvojice generala pobjedničke hrvatske vojske u nametnutom Domovinskom obrambenom ratu za čelne ljude - ministre Ministarstva obrane Republike Hrvatske te Ministarstva hrvatskih branitelja.

Stojimo Vam na raspolaganju za otvorenu komunikaciju o svim pitanjima. Ono što Vam mi možemo ponuditi jesu naše znanje i kompetencije te se nadamo, kako ćemo zajedničkom suradnjom doprinijeti promicanju vrijednosti Domovinskog rata kao jednog od temelja integriteta hrvatskog društva.

S izrazima osobitog poštovanja,  

za   HRVATSKI  GENERALSKI  ZBOR

Predsjednik:  Pavao Miljavac,  general zbora