Svečana sjednica Hrvatskog sabora

U prigodi obilježavanja Dana Hrvatskog sabora, izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora na čelu s predsjednikom Pavlom Miljavcem generalom zbora nazočilo je svečanoj saborskoj sjednici na kojoj je predsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner pozvao zastupnike, ali i sve građane da potiču zajedništvo i da se ne dijele po bilo kojim osnovama. 

 "Umjesto podjela pozivam svoje kolege zastupnike, ali i sve hrvatske građane da potiču i podržavaju zajedništvo jer se u teškim vremenima mudri, odgovorni i dobronamjerni drže zajedno, a ne dijele se po bilo kojim objektivno postojećim ili samo zbog dnevne politike i zbog sitnih trenutačnih interesa izmišljenim crtama razdjelnicama", istaknuo je predsjednik Hrvatskoga sabora na sjednici kojom je Sabor obilježio svoj Dan, u spomen na 30. svibnja 1990. i konstituiranje prvog višestranačkog sabora.

Sabor je bio i ostao čuvar hrvatske državnosti. Poželimo mu i da zauvijek ostane štit demokratskih sloboda i prava, pozvao je Reiner te svim hrvatskim građanima čestitao Dan Hrvatskog sabora, dan parlamentarne demokracije!

Govoreći o povijesnom značaju Sabora, akademik Reiner je citirao riječi što ih je prije 26 godina izrekao prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, "da u gotovo četrnaestostoljetnoj pisanoj povijesti Hrvata ni u jednoj drugoj ustanovi hrvatskoga narodnog života nije bila tako izrazito očitovana opstojnost, samosvojnost i samoodređenje kao u neprekidnosti trajanja i djelovanja Hrvatskoga sabora". 

 

"Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što."

 

 

 

  

Udruga je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.