Potpora Siniši Kovačiću

Članovi Hrvatskog generalskog zbora sa zanimanjem prate promjene na nacionalnoj radioteleviziji te su uočili znatne promjene nabolje u radijskom i televizijskom programu. Jedan od glavnih inicijatora ovih pozitivnih promjena je i gospodin Siniša Kovačić. Upravo zbog tih pozitivnih promjena na Hrvatskoj radioteleviziji, Hrvatski generalski zbor se je odlučio dati javnu potporu gospodinu Siniši Kovačiću za njegovu kandidaturu na mjesto glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije. Pismo potpore upućeno Saborskom odboru za informiranje, informatizaciju i medije možete pročitati u nastavku.

 Poštovani gospodine predsjedniče, gospodo članovi imenovanog odbora,

Hrvatski generalski zbor okuplja visoke vojne dužnosnike, koji su tijekom Domovinskog rata ali i nakon njega, obnašali brojne i različite, visoke i najviše zapovjedne i/ili stožerne dužnosti, koji mogu kompetentno govoriti o širokom spektru tema koje se odnose na Domovinski rat, nacionalnu sigurnost Republike Hrvatske, raspravljati argumentirano o javnim politikama, ugrađujući pri tom i vlastito bogato iskustvo iz Domovinskog rata.

Nadzorni odbor Hrvatske radiotelevizije otvorio je 5. svibnja prispjele ponude kandidata za novoga glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije te je utvrdio kako je svih pet zaprimljenih prijava pravovaljano i u skladu s uvjetima natječaja, uključujući i prijavu sadašnjega vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije gospodina Siniše Kovačića.

Na žalost, svjedočili smo dosadašnjoj nedovoljnoj medijskoj pokrivenosti tema zanimljivoj braniteljskoj populaciji i prikrivanju  istine o Domovinskom ratu te čestom lažiranju i iskrivljavanju povijesnih činjenica obrambenog rata na našoj nacionalnoj i javnoj Hrvatskoj radioteleviziji. 

Gospodo, zahvaljujući vašoj mudroj Odluci o imenovanju, gospodina Siniše Kovačića za v.d. ravnatelja, imamo nacionalni program na kojem smo uočili znatne promjene nabolje, a koje se odnose na ranije navedene naše primjedbe.

Pohvaljujemo pokretanje nove HRT-ove mrežne stranice “Dani ponosa”, veći broj priloga o nama braniteljima. Vjerujemo kako će se preko gospodina Siniše Kovačića konačno ispraviti brojne primjedbe,  koje su pristizale iz braniteljske populacije i šire javnosti. 

Upravo je zahvaljujući gospodinu Kovačiću s malih ekrana HRT-a nestao neprimjeren govor prema nama braniteljima, prešućivanje važnih obljetnica iz Domovinskog oslobodilačkog rata, prekinuta je šutnja o junacima Domovinskog rata te zaustavljeno često poistovjećivanje žrtve i agresora. Stoga smatramo, kako je konačno iza nas neprimjereno informiranje hrvatske javnosti te da je gospodin Siniša Kovačić odličan i primjeren kandidat za ovu važnu i odgovornu dužnost.

Hrvatski generalski zbor je sa velikim zanimanjem pratio pozitivne promjene na nacionalnoj televiziji i radiju te zbog toga predlažemo i podržavamo upravo imenovanje, gospodina Siniše Kovačića glavnim ravnateljem HRT-a, tim više što je riječ o vrlo stručnoj osobi s bogatim novinarskim iskustvom i velikim osjećajem za domoljublje i nacionalni identitet.

Iskreno vjerujemo da ćete kao naši predstavnici u Hrvatskom Saboru uvažiti naše stavove, činjenice i prijedlog  za imenovanje Siniše Kovačića , ravnateljem Hrvatske radio televizije!

Unaprijed zahvalni s izrazima osobitog poštovanja,

  za                UPRAVNI   ODBOR

     HRVATSKOG  GENERALSKOG   ZBORA    

 Predsjednik:  Pavao Miljavac,  general zbora

 

"Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što."

 

 

 

  

Udruga je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.