Nastavak projekta edukacije o Domovinskom ratu

U srijedu 17. listopada 2018. godine nastavljena su stručna predavanja u sklopu projekta „Nacionalni program edukacije o Domovinskom ratu“. U nastavku ovog projekta iz 2016. i 2017. godine prvi stručni predavač je bio brigadir Stjepan Gašljević s temom „Stvaranje i uloga topništva u Domovinskom ratu. Nazočne sudionike stručnog predavanja je pozdravio Franjo Čičak, viši savjetnik za povijest iz osječke podružnice Agencije za odgoj i obrazovanje te ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković Pečenković.

Predavanju je nazočilo četrdesetak predmetnih nastavnika i profesora povijesti, kojima je tijekom predavanja podijeljen zbornik Hrvatskog generalskog zbora. Ovaj projekt je financiran sredstvima dobivenim na Javnom natječaju „Promicanje vrijednosti Domovinskog rata“  raspisanom od strane Ministarstva hrvatskih branitelja. Organizacijsku, metodološku i evaluacijsku pomoć u realizaciji ovog projekta Hrvatski generalski zbor dobio je od Agencije za odgoj i obrazovanje.

Realizacijom ovog projekta, koji u prvom redu podrazumijeva produbljivanje znanja o Domovinskom ratu i razumijevanje događanja tijekom Domovinskog rata kod profesora i nastavnika povijesti, osigurat će se pretpostavke za kvalitetnije i potpunije prenošenje znanja učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i široj zainteresiranoj populaciji.

Foto: HGZ / S.M.